argasocialdemokraten.blogg.se

En debattlysten, litterär kamp mot dem nyliberala väderkvarnarna!

USAs presidentdilemma

Kategori: Allmänt

 

 
De två presidentalternativen Amerika nu har fått är två av de värsta genom tiderna, en kandidat är illa och den andra ännu värre. Dock får man ej glömma att Trump inte ens har någon form av en politisk erfarenhet, man kan således inte döma honom för sina politiska beslut i det förflutna, det finns helt enkelt inga. Men vad man kan basera honom på är den politiken han strävar efter i nutid...och den ligger bortom all kritik. Ärligt talat skrämmer Trumps retorik mig en aning, speciellt nu, efter att han officiellt nominerats som den republikanske presidentkandidat, vilket i sig är ett dystert mirakel. Eller hur ska man reagera på en person som ställer sig frågan varför man inte kan använda sig av USAs kärnvapen, om nu en sådan situation skulle kunna kräva ett sådant agerande. "Det är ju ändå därför vi har dem." Jag vågar påstå att det i landets historia aldrig någonsin har funnits en så pass arrogant, idiotisk och aggressiv presidentkandidat. 

Med detta underbara citat går jag nu över till USAs andra ondskefull presidentkandidat, Hillary Clinton. Det är naturligtvis jättebra att en kvinna nu kan bli president i USA, men där tar det tyvärr redan stopp. Hillary Clinton är en kall, nyliberal politiker som var utrikesminister under åren 2009 och 2013, en tid där bland annat Syrienkriget, med hjälp av USA eskalerade, Libyen förvandlades till ett nästintill laglöst land, inbördeskriget i Yemen bröt ut, även detta med USAs inblandning och, främst av alla, då islamistiska terrororganisationer kunde växa sig enormt stora. Hon var utrikesminister då CIA och Pentagon visste om hotet från ISIS, visste om den instabila situationen i Syrien, men ändå valde att stödja dem islamistiska rebellgrupperna, som skulle hjälpa till att störta Assad regimen. Om hennes e-mail skandal ska vi inte ens prata om här, då detta är alldeles för stort. Men, för att avrunda denna viktiga del, så var detta faktiskt grunden till hennes avgång som utrikesminister år 2013. Det säger en del om hur allvarligt och grovt det hela har varit.

Sammanfattningsvis kommer både Clinton och Trump vara katastrofala för USA. En president Trump kan verkligen hitta på vad som helst, från elaka twitter tweets om andra länder, till ett kärnvapenkrig. En president Clinton kommer egentligen bara köra på det goda (onda) gamla viset, det samma som vi nu har sett i USA under en 30 års period; Clinton lyder allt storfinanssektorn har att säga och allt de superrika dirigerar. Och detta gäller både den inrikes-politiska scenen och den globala. Svårare och svartare tider är nog att vänta och det ger en bra indikation hur vi kan komma ha det framöver här hemma i Europa.