argasocialdemokraten.blogg.se

En debattlysten, litterär kamp mot dem nyliberala väderkvarnarna!

Donald Trump- rent ekonomiskt hyckleri, ren politisk idioti

Kategori: Utrikes

 
 
Bilden på Donald Trump sammanfattar ganska så bra hans politiska know-how och hans kommunikativa egenskaper, han verkar inte riktigt veta vad han egentligen håller på med. Personligen har jag inte mycket över för denna presidentkandidat, som kallar sig själv för politiker och som verkar vara en kall och hänsynslös affärsman. Enligt Trump själv så är han mycket rik, älskar pengar och har alltid lyckats med allt. Trumps egocentriska, naiva och arroganta natur gör han till en mycket osympatisk, nästan äcklig människa. Politiskt hade jag aldrig kunnat föreställa mig att det kunde finnas en ännu värre president än George W. Bush, men allt är möjligt i USA, detta land där drömmar, och mardrömmar, kan bli verklighet. 
 
Att en sådan okunnig och farlig man kan bli president i Amerika tyder på allvarliga brister och en utpräglad ilska och ett starkt missnöje bland det amerikanska folket. Donald Trump fokuserar sina tal enbart på känslomässigt innehåll, det finns inte ett spår av en plan eller en politik som faktiskt kunde klassas som genomförbar. Sanders politik kan nog också anses vara aningen utopisk när det gäller vissa punkter, men han har i alla fall ett koncept och han vet hur man ska bete sig som politiker. Trump vet tyvärr inte det, han kör sitt egna race, utan någon form av intellekt eller respekt. Han har rasistiska åsikter och förolämpar i stort sätt alla som inte håller med honom, och detta på det fulaste viset. 
 
Ändå är han just nu den ledande republikanska kandidaten...kan det helt enkelt vara så att amerikanerna inte vet bättre, inte kan bättre? Vad är det för ett land och nation som kan tillåta en sådan man att bli president? Vad är det för kultur och traditioner, varifrån kommer dessa amerikaner? En fråga vi i Europa inte bör besvara...det kan få fram en obekväm sanning...
 
Läser man på lite om denna Trump, så hittar man väldigt tråkiga och olyckliga bevis på att han som person är en väldigt liten och tragisk varelse. Dels så har "Amerikas starke affärsman" börjat sin karriär med angenäma 200 miljoner dollar, sponsrade av pappan Fred Trump. Så det går inte att påstå att Donald har startat från noll och sedan arbetat upp sig till miljadärstatus. Dels så har Trumps karriär, bredvid en rad stora, lyckade affärer, som har gett honom den förmögenheten han idag äger, utgjorts av diverse dåliga och bizarra affärer, som alla har gått i konkurs. Där finns till exempel det grandiosa Trump Airlines från 1988, som aldrig nådde svarta siffror, eller mer amusanta idéer som Trump- the monopoly game, Trump Vodka, Trump Steaks, Trum Casinos eller Trump University...notera att alla dessa affärer bär Trumps namn i sig.
 
För att kunna bygga den egna byggnaden 1983, ni gissar rätt, Trump Tower, så vägrade staden New York att stödja finansieringen med skattepengar, varav Trump stämde staden och till slut, också tack vore Reagans nyliberala ekonomiska lagar, fick igenom statliga investeringar på hela 168 miljoner dollar av New Yorks skattepengar. Så använde Trump offentliga medel en gång i tiden, vilken uppriktig och ärlig människa! I början på 90-talet gick Trump dynastin nästan bankrutt och det var inte mindre än 70 olika stor- och småbanker som fick låna pengar till Trump, så att hans företag kunde överleva. Kanske hade det varit bättre om han hade förlorat allt och försvunnit i den mörka sfären han faktiskt hör hemma i. Det märks att han är en hänsynslös affärsman, kapitalist och ekonom, vilket inte är lika med en bra president för USA. Världen befinner sig just nu redan i ett prekärt läge och en President Trump skulle göra det hela, enligt min uppfattning, mycket värre, både när det gäller inrikes- och utrikespolitiken. USA, rösta ej på denna ondska!  
Kommentera inlägget här: