argasocialdemokraten.blogg.se

En debattlysten, litterär kamp mot dem nyliberala väderkvarnarna!

Här bör den feministiska politiken slå till med full kraft!

Kategori: Allmänt

 
 
Sexuellt våld mot kvinnor, ett utbrett cancer som fortfarande äter sig igenom vårt ack så civiliserade samhälle. Det som hände i flera europeiska städer, också här i Sverige, är något så pass äckligt och horribelt att man kan bli mer än chockad och upprörd. Hur många människor och män det rör sig om som verkligen bryr sig om kvinnornas utsatthet, och hur många det är som egentligen menar att invandraren i sig är ett djur och ett svin per natura vet man tyvärr inte, men det som hände spelar i vilket fall som helst högerpopulisterna perfekt i handen. Att det enligt FRA (European Fundamental Human Rights Agency) finns ca 60 miljoner kvinnor inom EU, eller knappt 33% av alla europeiska kvinnor, som har upplevt fysiskt och/eller sexuellt våld innan de fyllde 15 år är något många här hemma glömmer. Att det i våra samhällen fortfarande händer både det ena och det andra där hemma, bakom de låsta dörrarna som aldrig öppnas, att kvinnor har det än idag svårt och tufft och miserabelt, är också något som inte nämns i detta sammanhang. Faran i det hela är att det återigen nu bara fokuseras på invandrarna och flyktingarna, som helt klart är en del av problemet, men inte hela sanningen!

Här är det den feministiska och humanistiska politiken som borde slå till med hela sin, för en gångs skull, positiva, rosa kraft! Nyårshändelserna är en exceptionell chans att lyfta kvinnornas status här i Europa och i Mellanöstern. Men om man gör det, då måste man ta av den skönhetspratande masken och i stället snacka ren och tuff jämställdhet. Och om man gör det, då måste man lyfta fram kvinnornas utsatthet i samhällets alla klasser och strukturer, i hemmet, på jobbet, i skolan, ute på puben och på gatorna, ja, överallt där det behövs!

Det är mer än oacceptabelt att en grupp asylsökande män (som det verkar se) går runt i städer och attackera, råna och antasta kvinnor. Vill man kunna få fram en fungerande integrationspolitik, bör man kanske börja med att lyfta fram den sociokulturella skillnaden mellan Europa och Mellanöstern när det gäller kvinnans status, det kommer vi inte kunna undvika! Det är i mina ögon helt legitimt att kräva utvisning av män som begår sexualbrott, speciellt när det gäller flyktingar, som ju själv fly ifrån våld, förtryck och orättvisor.

Men må vi nu icke generalisera! Många flyktingar, då speciellt kvinnor, barn och familjer, är här för att de vill ha det bättre och de vill bidra till ett samhälle som har det bättre! De som inte vill det kan och måste uteslutas, så humana är vi inte och det måste vi också realisera. Denna sociala romantik, eller kanske helt enkelt blindheten, måste upphöra, den gynnar ingen alls.

I stället bör vi kanske fråga oss, om det inte är dags att begå lite könsrassism. Hur passabelt och rent ut sagt nobelt hade det inte varit om vi kunde välkomna fler tjejer och kvinnor ur den regionen, där så många tjejer och kvinnor förtrycks med hjälp av denna perversa stasform som blandar makt och religion. Man måste vara så pass mycket av en realist att man kan och våga säga att det är kvinnorna som lider mest och varför ska det inte vara dessa vi hjälper först? Ska vi odla fördomar så kan vi väl för en gångs skull plantera dem på männens rygg, då det uppenbarligen finns ett kvinnosyn som man kan ifrågasätta. Respekt för individen och för jämställdheten bör vara en av huvudaspekterna när man kollar på integrationsprocessen. Alla de som inte har denna respekt bör och får inte vara en del av ett samhälle som försöker utveckla den, oavsett härkomst!  

 

Kommentera inlägget här: