argasocialdemokraten.blogg.se

En debattlysten, litterär kamp mot dem nyliberala väderkvarnarna!

Regeringens inkompetens är massiv

Kategori: Allmänt

 
Man kan ställa sig frågan om den nuvarande svenska regeringen vet vad den sysslar med, men allt för mycket indikerar för en att så inte är fallet. Listan blir allt längre och senast var det Mona Sahlin som hoppade av sin post, efter en rad märkvärdiga händelser kring olika Mp politiker. Inte så att andra partier skulle ha klarat sig bättre; skandalösa, moralfrämmande, fullständigt egoistiska, såväl som ekonomiskt tvivelaktiga statsanställda verkar vara normen i dagens politiska sfär.

Då är det mindre underligt, när folket riktar blicken åt andra politiska läger, som lovar en mer folknära och äkta politik... även om denna sedan kanske skulle visa sig vara av samma slags avskum, kryddat med en hel del nationalistiska och rassistiska faktorer, detta återstår att se. Men faktumet är att den etablerade politiken just nu gör allt för att dessa andra krafter kan komma lyckas i en snar framtid. Som vanligt verkar demokratin avskaffa, eller åtminstone försvaga sig själv, genom idioti och inkompetens.

Ett speciellt fall utgjorde f.d. bostadsministern Mehmed Kaplan. Den viktigaste frågan jag kan komma på är varför en bostadsminister, som är ansvarig för en bransch som just nu står i begrepp att blåsa upp ett av landets största ekonomiska bubblor någonsin, väljer att lägga en majoritet av sin politiska tid på frågor som jämställdhet, feminism, mänskliga rättigheter, och framförallt den politiska och religiösa situationen i Turkiet. Jag hade kanske förväntat mig mer politiskt engagemang och fler beslut vad gäller bostadsbyggandet, bolånemarknaden och bankernas och kreditinstitutionernas inflytelse över den samma.

Kanske är det så att jämställdhetsministern i stället fokuserar på sådana frågor? Man kan inte annat än misstänka att denna svaga politiska representation inom just denna sektor är önskad av finansbranschen. Denna tes får ännu mer styrka av faktumet att en ny bostadsminister ännu inte är i sikte. Enligt Stefan Löfven kan det " dröja länge innan en ny minister är på plats". Och ännu bättre är att bostadsbranschen nu tills vidare sköts av ministrarna för finansmarknaden och näringslivet, alltså de två politiker, som redan har nära band med den branschen som tjänar allra mest på snabbt stigande bopriser och fler lån.

Detta inlägg är en prolog för ett mycket stort och omfattande inlägg om just bostadsbubblan och finanssektorns inbladning. Detta ämne är så pass stort och komplicerat att jag fortfarande läser om det, men inom kort så kan jag säkert komma fram med något!   

Kommentera inlägget här: